Nur Amanina Bte Mohd Naeem

ღ Campakkan Segala Isi Hati Kad Sini ღ:
LOVE LIKE BLOG'S , SOMETIMES YOU FOLLOW SOMEONE WHO DOESN'T FOLLOW YOU AND GET HURT WHEN SOMEONE UNFOLLOW YOU

ツ 0wner Blog ツ


Nieyna Amani Nieyna Amani Nieyna Amani


     Pulau Pinang : Pada tarikh 13 Februari 1996 , hari Selasa tepat jam 12:35 PM . Pasangan bahagia telah dianugrahi cahaya mata yang comel ini iaitu Tuan Empunya Blog. Ketua keluarga, Encik Mohd Naeem Bin Mohd Noor, 45 (2013 ) iaitu bapa kepada tuan empunya blog dan Puan Ramilah Binti Rahim 30 ( 2013 ) iaitu ibu kandung kepada tuan empunya blog ini telah menetapkan nama kepada tuan empunya blog dengan nama Nur Amanina Bte Mohd Naeem yang bermaksud 'Cita-cita Kami'. Gelaran yang selalu dipanggil oleh keluarga bahagia Encik Naeem kepada tuan blog ini ialah Nor atau Kakak. Dia adalah anak sulung dari empat adik beradik .

     Mengenai nama gelaran sewaktu di sekolah menengah, rakan-rakan dan cikgu-cikgu memanggilnya dengan gelaran Nina ataupun Amani. Hal ini berlaku kerana tuan blog menyukai orang-orang di sekelilingnya memanggilnya Nieyna atau  Amani. Di kuliah pula, dia digelar Mickey Mouse kerana katanya, rakan-rakan di kolej kediamannya mengatakan mukanya yang seakan-akan Mickey Mouse itu. Manakala sepupu-sepapat pula memanggilnya dengan nama Ina. Perkara ini disebabkan oleh pengalaman kanak-kanaknya dan sewaktu itu jugalah mereka mengenali dirinya sebagai Ina.

     Dia dibesarkan di sebuah perkampungan yang tidak jauh dari bandarnya. Perkampungan itu bernama Kampung Sungai Batu, Pulau Pinang. Dia juga sering menuntuk di Kolej Vokasional Balik Pulau, Pulau Pinang. Kuliah yang dia menuntut adalah tidak jauh 30 miter dari rumahnya. Aliran yang diambilnya adalah Elektrik.

     Menurut tuan blog ini, dia menggemarkan makanan yang manis seperti Cadbury. Walaupun ada juga jenama coklat yang lain tetapi dia lebih gemarkan coklat Cadbury. Anak gadis yang berjiwa keayuan ini telah berkata, dirinya tidak dilahirkan bodoh dan tidak juga dilahirkan pandai. Namun begitu, dia masih lagi ada usaha dalam dirinya untuk berjaya. Baginya, warna merah jambu adalah warna kesukaannya. Masakan ibunya menjadi seleranya hariannya, aktiviti hariannya di rumah hanyalah menghabiskan masa di screen laptopnya. 

     Amanina atau nama gelaran manjanya, Nieyna Amani juga meminati artis Korea. Kata gadis yang berwajah ceria ini, Lee Hongki dari band FT Island ini adalah salah seorang artis dari Negara Korea yang amat dia sanjungi. Tidak lupa juga pada lelaki kacak, Zayn Malik. Nina juga berminat dan ingin dirinya di restui oleh keluarganya dengan jejaka yang bertubuh sasa itu, Zayn Malik "perasan ja -,-" . Dia ingin berjumpa dengan Lee Hongki dan Zayn Malik suatu hari nanti , dia ingin impiannya tercapai kelak. "perasan lagi =,=" .

   

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Like If You Like My Entry

Comments
0 Comments